Multimetre nedir ve ne işe yarar

Multimetre Nedir?

Multimetre, elektriksel değerleri ölçmek için kullanılan çok amaçlı bir ölçüm cihazıdır. Elektrik ve elektronik uygulamalarda yaygın olarak kullanılır. Temel olarak, bir multimetre gerilim (volt), akım (amper) ve direnç (ohm) gibi değerleri ölçebilir.

Devamını Oku
Astronomik zaman rölesi nedir ve ne işe yarar

Astronomik Zaman Rölesi Nedir?

Astronomik zaman rölesi, belirli bir konumun coğrafi koordinatlarına ve yılın gününe göre güneşin doğuş ve batış zamanlarını hesaplayarak çalışan bir zamanlayıcı cihazdır. Bu cihaz, dış mekan aydınlatmaları, bahçe aydınlatmaları ve diğer elektrikli ekipmanların otomatik olarak kontrol edilmesini sağlar.

Devamını Oku
Enerji Kalitesi Nedir Önemi Nedir ve Yokluğundaki Problemler

Enerji Kalitesinin Önemi ve Yokluğundaki Problemler

Elektrik enerjisi, insanlar tarafından kullanılması zorunlu olan ve istenildiği gibi depolanamayan önemli bir kaynaktır. Gelişen teknoloji ve endüstriyel yenilikler, elektrik enerjisinin istenilen noktaya doğru, hızlı ve güvenli şekilde aktarılmasını zorunlu hale getirir.

Devamını Oku
Akım Harmoniği Nedir ve Şebekeye Etkisi

Akım Harmoniği ve Şebekeye Etkisi

Gelişen teknoloji ve artan endüstriyel enerji kullanımı nedeniyle güç kalitesi, öne çıkan kavramlar arasında yer alır. Kaliteli bir enerji aktarımı için akım değeri, faz simetrileri ve dalga boyları kabul edilir seviyelerde olması gerekir.

Devamını Oku

Zaman Rölesi Nedir?

Zaman röleleri, zamanın kritik olduğu işletmelerde kontak kontrolünü ayarlanan süre ve fonksiyona göre yaparak cihaza bağlı yükü ihtiyaca göre devreye almamıza olanak sağlayan mikroişlemci tabanlı kontrol cihazlarıdır.

Devamını Oku

Gerilim Koruma Rölesi Nedir?

Mikroişlemci kontrollü, üstünden akım geçtiği müddetçe manyetik alan oluşumu sağlayarak devreye giren ve akımı ileten, elektrik motoru ve devrelerde alçak ve yüksek gerilim değerlerine, faz yokluğuna ve faz sırası hatasına karşı koruyan cihazlardır.

Devamını Oku